Działalność
Komunikat PLW w sprawie unieważnienia odnaki nr 160810.
- Szczegóły
- Udostępniony przez: Sebastian Segeth
- Wytworzony przez: Sebastian Konwant (PLW)
Nowe obszary ograniczeń (tzw. Strefa Niebieska) - 02.02.2023
Aktualizacja obszaru objętego ograniczeniami.
- OBSZAR OBJĘTY OGRANICZENIAMI I (restricted zone I) (tzw. strefa NIEBIESKA)
obejmujący: gminę Praszka, Gorzów Śląski, Radłów, Olesno, Zębowice i część gminy Rudniki
Część gminy Rudniki położona na północ od linii wyznaczonej przez drogę nr 42 biegnącą od zachodniej granicy gminy do skrzyżowania z drogą nr 43 i na zachód od linii wyznaczonej przez drogę nr 43 biegnącą od północnej granicy gminy do skrzyżowania z drogą nr 42 w powiecie oleskim.
- Szczegóły
- Udostępniony przez: Sebastian Segeth
- Wytworzony przez: Sebastian Konwant (PLW)
ROZPORZĄDZENIE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) 2023/224 z dnia 2 lutego 2023 r.
Opublikowane zostało ROZPORZĄDZENIE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) 2023/224 z dnia 2 lutego 2023 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia wykonawczego (UE) 2021/605 ustanawiającego szczególne środki zwalczania afrykańskiego pomoru świń. Zmiany obowiązują od dnia 04.02.2023 r.
Porównanie z rozporządzeniem wykonawczym - PDF
- Szczegóły
- Udostępniony przez: Sebastian Segeth
- Wytworzony przez: Sebastian Konwant (PLW)
Apel WLW z dnia 23.01.2023
- Szczegóły
- Udostępniony przez: Sebastian Segeth
- Wytworzony przez: Sebastian Konwant (PLW)
Ogłoszenie z dnia 28.09.2022
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Oleśnie uprzejmie informuje, że na stronie Głównego Inspektoratu Weterynarii zostały zamieszczone wytyczne Komisji Europejskiej, dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, uwzględniając ułatwienia/elastyczność w zakresie wdrażania, w niektórych przedsiębiorstwach spożywczych. Niniejsze wytyczne są dostępne na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii zgodnie z następującą ścieżką dostępu:
- Nadzór weterynaryjny → Żywność pochodzenia zwierzęcego → Przewodnik Komisji Europejskiej oraz laboratoriów referencyjnych UE do przepisów Unii Europejskiej dotyczących bezpieczeństwa żywności → Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasad elastyczności.
- Szczegóły
- Udostępniony przez: Sebastian Segeth
- Wytworzony przez: Sebastian Konwant (PLW)